2020 Türkiye Büyük Finali Tarihi Belli Oldu!
2020 Türkiye Büyük Finali Tarihi Belli Oldu!

League of Legends’in ülkemizdeki resmi organizasyonu olan Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi 2020 Türkiye Büyük Finali 5 Eylül 2020 tarihinde Riot Games Espor Sahnesinde seyircisiz olarak gerçekleştirilecek.

Riot Games Espor Sahnesinde seyircisiz olarak gerçekleştirilecek olan final mücadelesinde Yaz Mevsimi galibi belli olacak. Geçtiğimiz yıllara göre turnuva finali seyircisiz olarak gerçekleştirilecek. Dünya genelinde etkisini sürdüren korona virüs salgını sebebiyle Büyük Final seyircisiz olarak düzenlenme kararı almıştı.

Türkiye Büyük Finali 2020 hakkında yapılan açıklamada “Geçtiğimiz sene sizlere 2020 Türkiye Büyük Finalinde yüksek kapasiteli bir mekanda gerçekleştirme hayalimizi duyurmuştuk. 2019’un sonlarında bu konu ile ilgili çalışmalarımıza başlamış ve oldukça yolda katetmiştik. Ancak dünya genelinde devam eden koronavirüs yüzünden bu plan rafa kaldırıldı. Dijital evrende gerçekleştireceğimiz alternatif planlar üzerinde çalışmalara yönlendik” sözlerine yer verdi.

Dijital olarak gerçekleştirileceği belirlenen finalin geçtiğimiz yıllardan farkının olmayacağı görsellik açısından finale yakışır bir organizasyonun bizi beklediği de belirtildi. 2020 Türkiye Büyük Finali ile bugüne kadar ülkemizde tasarlanmış en farklı deneyimin gerçekleştirileceği de iddialar arasında yer alıyor.

Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi 2020 Türkiye Büyük Finalinin 5 Eylül Cumartesi günü seyircisiz olarak gerçekleştirileceği ve organizasyonun online olarak yayınlanacağı da açıklamalar arasında yer alıyor. LoLespor tarafından yayınlanan makaleye göre etkinliğin tarihi bu şekilde. İlerleyen günlerde Büyük Final 2020 hakkında ayrıntılı bilgilerin ve tanıtımlarında yapılması bekleniyor.